today19.04.2024 Cuma
VERGİ BORÇLARINA FAİZ İNDİRİMİ VE YAPILANDIRMA İMKÂNINDA SON GÜN 30 EKİM

 

Antakya Belediyesi 6736 sayılı Torba Yasa gereği 1 Eylül 2016 tarihinde başlatılan Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinde faiz indirimi ve yapılandırma imkânı için son başvurunun 30 Ekim 2016 günü olduğunu bildirdi.

Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada 6736 Sayılı Torba Yasa’nın 2016 yılı 1. Taksit dâhil olmak üzere geçmişe yönelik tüm borç ve faizlerini kapsadığı, ödeme şeklinin peşin ya da 18 aya kadar taksitlendirilebileceği bildirildi. Yapılan açıklamada peşin ödemelerde faizlerin tamamına yakınının silindiği belirtildi.

Açıklamaya göre yasa gereği belediyelere verilen yetkiler doğrultusunda Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu olan vatandaşların geriye dönük tüm borç ve faizlerine yönelik ödemelerini Antakya Belediyesi ana hizmet binası içerisinde bulunan Emlak Servisi’ne nakit ya da kredi kartı ile yapabilirler.

Yapılan açıklamaya göre vatandaşların kamuya olan borç yüklerinin azalması, taksitlendirme imkânından ve faiz indiriminden yararlanabilmeleri için 30 Ekim mesai bitimine kadar Antakya Belediyesi’ne başvurmaları gerekmektedir.

Yayın Tarihi : 27 Eylül, 2016