today19.04.2024 Cuma
ANTAKYA BELEDİYESİ MÜBAREK RAMAZAN’A HAZIR

 

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 27 Mayıs’ta idrak edilmeye başlanacak olan Mübarek Ramazan ayına Antakya Belediyesi ailesi olarak, her yıl olduğu gibi vatandaşlarla iç içe, huzur, birlik ve beraberliğin güzelliğini yaşatacak şekilde hazırlandıklarını belirtti.

Başkan Kimyeci her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini, bunun yanı sıra 95 mahallede iftar sofraları kuracaklarını belirtti. Başkan Kimyeci şu görüşlere yer verdi; “ Her Akşam Bir Mahallemizde İftar Sofrası ve öncesinde Ramazan etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra Mahveli Sosyal tesislerimizde bulunan Antakya Belediyesi Çorba Evi’nde her akşam 500 Kişilik İftar Sofrası kuracağız. Her Cuma İftar Sonrası 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda vatandaşlarımıza huzuru, sevgiyi, birlik beraberliğin güzelliğini yaşatacak Ramazan Etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerimizin içeriğinde Kuran-ı Kerim Tilaveti, Tasavvuf Dinletisi, Semazen Gösterisi, Hacıvat-Karagöz gibi tiyatral gösteriler yer alacak. Aynı zamanda büyüklerimize Piyam Şerbeti İkram edeceğiz. Çocuklarımıza Pamuklu Şeker ve Balon gibi minik hediyelerimiz olacak.

Elbette ki bunların yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlerinde sıcacık sofraların kurulmasına da katkı sağlayacağız. Bu kapsamda kaymakamlık ve mahalle muhtarlarımızca bize bildirilen, ya da Antakya Belediyemize bizzat başvuruda bulunmuş olan 30.000 ihtiyaç sahibi ailemize bu yıl Ramazan kolisi yerine, Ramazan Alışveriş Kartı vereceğiz. Vatandaşımız tütün ve alkol ürünleri hariç marketten dilediği ihtiyacını kendisi alacak.” dedi.

Ramazanı en güzel şekilde yaşamak ve yaşatmak için vatandaşlarımızın tertemiz, pırıl pırıl ortamlarda ibadet etmelerini sağlamaya yani ibadethane temizliklerimizi yapmaya devam ediyoruz.

Bunların yanı sıra şehit ailelerimizi sürekli ziyaret etmeyi Mübarek Ramazan ayında da sürdüreceğiz.”

 

Yayın Tarihi : 22 Mayıs, 2017