today20.04.2024 Cumartesi
ANTAKYA BELEDİYESİ GENÇLİK MERKEZİ’NDE BAĞLAMA KURSLARI DEVAM EDİYOR

 

Antakya Belediyesi sosyal belediyecilik çatısı altında kurduğu Gençlik Merkezinde ücretsiz kurslarda beşinci etap tüm hızıyla sürüyor.

Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Gençlik Merkezi’nde uzman eğitmen Yaşar Günal tarafından verilen Bağlama kurslarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada Bağlama enstrümanı hakkında şunlar yer aldı; “Bağlama ya da saz Türk Halk Müziğinde yaygın olarak kullanılan telli tezeneli bir çalgı türüdür. Yörelere ve boyutlarına göre kopuz, cura, saz, çöğür, dombra, ikitelli, tambura, tar gibi değişik isimlerle tanınır.

Kullanılan tekniğe göre mızrap veya parmaklar ile çalınır. Parmaklarla çalma tekniğine şelpe ve dövme denir. Genellikle altta iki çelik ile bir sırma bam, ortada iki çelik ve üstte bir çelik ile bir sırma bam teli olmak üzere toplam 7 tellidir. Tezene ile çalınır. Nota, üfleme teknikleri gibi temel eğitimin yanı sıra gençlerin kendilerini ifade edebilmelerine imkân sağlar.”

Kurslar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Cebrail Mahallesi Cengiz Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezi’ni ziyaret edebilecekleri veya 0326 213 03 04 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri bildirildi.

Yayın Tarihi : 26 Nisan, 2018