today19.04.2024 Cuma
ANTAKYA BELEDİYESİ, ÖĞRENCİLERE ÇEVRE KORUMA BİLİNCİ AŞILIYOR

ANTAKYA BELEDİYESİ, ÖĞRENCİLERE ÇEVRE KORUMA BİLİNCİ AŞILIYOR

 

          Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Denetim Birimi personelleri, ‘Sıfır Atık Projesi ' kapsamında Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm okullarda öğrencilere yönelik çevre koruma bilincini oluşturmak ve farkındalığı arttırmak için ‘Çevre Eğitimleri’ vermeye devam ediliyor.

         Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “Antakya Belediye Başkanlığımız Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Denetim Birimi tarafından çevre sorunlarının çözümüne yönelik arayışta; öğrencilerin önemli aktörler olduğu bilinciyle Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda öğrencilere çevre koruma bilincini oluşturmak ve farkındalığı arttırmak adına Çevre Eğitimleri veriliyor.

         Çevre Mühendislerimiz tarafından öğrencilerin çevreleri hakkında farkındalık kazanmaları erken yaşta çevre duyarlılığı ve bilinci edinerek çevre problemlerinin çözümüne katkı sağlamaları amacıyla görsel sunum eşliğinde çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi, olumlu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması, değerlendirilebilir katı atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanımı konularında bilgilendirmeler yapılıyor.

          Antakya Belediyesi olarak vatandaşlarımızın daha temiz ve güzel bir çevrede yaşamlarını sürdürmeleri adına halkımızın duyarlılığını arttırarak çevre kirliliğinin önüne geçmek adına sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda ambalaj atıkları, atık piller ve bitkisel atık yağların çevreye olan zararlarını tümüyle ortadan kaldıracağız.”

 

 

Yayın Tarihi : 16 Ocak, 2019