today19.04.2024 Cuma
18 – 24 Mayıs Müzeler Haftası BAŞKAN YILMAZ; “MÜZELER, GEÇMİŞLE GELECEĞİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN MEKANLARDIR”

18 – 24 Mayıs Müzeler Haftası

  BAŞKAN YILMAZ; “MÜZELER, GEÇMİŞLE GELECEĞİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN MEKANLARDIR”

 

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz 18 – 24 Mayıs Müzeler Haftası münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yılmaz yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “ Geçmişle bugünü ve geleceği birbirine bağlayan müzeler, insanlığın kültürel mirası ve uygarlık deneyimi konusunda bizlere ışık tutan önemli ve eşsiz mekanlardır. Binlerce yıllık uygarlıkların birbirinden değerli eserlerini bünyesinde barındıran ülkemizde müzeler adeta bir eğitim kurumudur.

Müzecilik ise teknik gelişmelerin yanı sıra ziyaretçi ve araştırmacıların beklentilerine göre sürekli yenilenmesi ve geliştirilmesi gereken bir bilim sahasıdır.

    Ülkemizde Müzelerimiz bir "saklama yeri" olmaktan çıkarak, "yaşayan ve yaşanan mekanlar" olmayı başarmıştır.

Antakya, köklü bir tarihe sahip, çağlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge içerisinde yer almaktadır. Sahip olduğumuz milli kültür bilinciyle; tarihin her dönemi tanıklık etmiş şehrimizde kültür varlıklarımızın korunması, tanıtılması ve bunların gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması adına üzerimize düşen ne varsa yapmanın gayreti içerisinde olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarih ve kültür mirasımızın korunması konusunda önemli görevler üstlenen akademisyenlerimiz ve müze çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Müzeler Haftası'nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Yayın Tarihi : 18 Mayıs, 2019