today17.04.2024 Çarşamba
BAŞKAN YILMAZ HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 80. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN YILMAZ HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 80. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

 

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 23 Temmuz Hatay’ın Anavatan’a katılışının 80. Yıldönümü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi; “ Hatayımız, geçmişi insanlık tarihi ile birlikte anılan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış nadide bir ildir. Tarih öncesi çağlardan bu yana iklimi, verimli toprakları, ticaret yolları üzerinde bulunması ve bir hoşgörü mozaiğini andıran kültür çeşitliliğiyle Hatay, her daim insanlığın cazibe merkezi olmayı başarmıştır.

Hatay bu özelliklerinden dolayı Birinci Dünya Savaşı sonrasında işgal güçlerinin de hedefi olmuştur. Bu işgale rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Kırk Asırlık Türk Yurdu Ecnebi Elinde Esir Kalamaz.”  ve “Hatay Benim Şahsi Davamdır” diyerek Hatay’ın Anavatan’a katılması için tüm Hataylılara umut ışığı olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği usta siyaset ve tüm Hataylıların mücadelesi neticesinde bağımsız “Hatay Devleti” kurulmuş ve üzerinden bir yıl bile geçmeden, Hataylılar Türk tarihine geçen bir sadakat örneği ile Türkiye Cumhuriyeti’nde il olmayı, bağımsız bir devlet olmaya tercih ederek, Hatay Millet Meclisi üyelerinin oybirliği ile 1939’da Anavatan’a katılmıştır.

Dönemin Hatay Millet Meclisi Üyeleri başta olmak üzere, Hatay halkının gösterdiği bu sadakat ve kadirşinaslık örneği aziz milletimizin birlik ve beraberlik ile her türlü güçlüğü aşabileceğinin de en önemli göstergesi olmuştur.

Vatanseverlik ve milletine duyduğu büyük bağlılıkla 80 yıl önce Anavatan’a katılan Hatay insanı, bugün de tüm dünyaya örnek olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminden aldığı güç ve inançla daha mutlu bir geleceği kararlılıkla inşa etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 80’inci yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen ve tüm silah arkadaşları başta olmak üzere milli davaya hizmet edenleri şükran, saygı ve minnetle yâd ederken, vatanımızın birlik ve bütünlüğü için mücadele ederken hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Yayın Tarihi : 22 Temmuz, 2019