today25.04.2024 Perşembe
ANTAKYA’DA CAMİLER 29 MAYIS’A HAZIRLANIYOR

ANTAKYA’DA CAMİLER 29 MAYIS’A HAZIRLANIYOR

 

            Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak faaliyetlerine ara veren camilerin, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısının ardından, 29 Mayıs Cuma günü, belirlenecek kurallar çerçevesinde cemaatle ibadete açılacağı belli olmuştu.

            Bu kapsamda Antakya’daki camilerde temizlik ve dezenfekte çalışmalarına hız veren Antakya Belediyesi, camilerin içinin yanı sıra avlusunda ve vatandaşların kullanabileceği alanlarda temizlik ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

            Tedbirler Alındı

            Normalleşme süreci içerisinde Antakya’da bulunan 198 caminin 126 tanesinin faaliyete geçeceğini kaydeden Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz yaptığı açıklamada, camilerdeki temizlik ve dezenfekte çalışmalarının ilk koronavirüs vakasının görüldüğü ilk günden itibaren aralıksız sürdürüldüğünün altını çizdi.

            Başkan Yılmaz açıklamasında, “Hemşehrilerimizin virüsten en az etkilenmesi için camilerin iç ve dışı tamamının yıkanması, temizlenmesi, süpürülmesini işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Camilerimiz cuma namazıyla açılacak. Vatandaşlarımızın temiz ve hijyenik koşullarda ibadet etmesi için tüm tedbirleri aldık.

            29 Mayıs’ta camiler açıldığında vatandaşlarımız huzurla ve güvenle ibadetini yapabilir. Vatandaşlarımızdan talebimiz, tedbiri elden bırakmamaları, maske ve sosyal mesafeye uymalarıdır.” dedi.

Yayın Tarihi : 28 Mayıs, 2020