today26.04.2024 Cuma
BAŞKAN YILMAZ: TÜM HRİSTİYAN HEMŞEHRİLERİMİN “ST. PİERRE BAYRAMI” KUTLU OLSUN

BAŞKAN YILMAZ: TÜM HRİSTİYAN HEMŞEHRİLERİMİN

“ST. PİERRE BAYRAMI” KUTLU OLSUN

 

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz Hristiyan alemince her yıl 29 Haziran’da kutlanan St. Pierre bayramını kutladı.

             Başkan Yılmaz yayınladığı mesajında şunlara yer verdi; “ Dünyada eşine az rastlanan hoşgörü ortamının en güzel şekilde yaşandığı, üç semavi dinin mensuplarının kardeşçe bir arada yaşadığı şehrimizde Hristiyan vatandaşlarımızın St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus bayramını aynı hoşgörü çatısı altında kutlamalarını temenni ediyorum. Umuyorum ki şehrimizdeki bu birlik, beraberlik ve hoşgörü ortamı tüm dünya ülkelerinde dili, dini, ırkı ne olursa olsun insanlığa örnek teşkil eder.

             Dini Bayramların ihtiva ettiği fedakârlık, dayanışma ve merhamet iklimi, hiç şüphesiz insanlık mirasına mal olmuş müşterek değerleri yansıtmaktadır. Bu değerler, tarih boyunca farklı köken, inanç ve kimlikten insanlara ev sahipliği yapan ilimiz coğrafyasına da fevkalade çeşitlilik ve zenginlik katmıştır.

             Antakya’mız ve Hatay’ımız farklı dinlere, mezheplere ve etnik unsurlara asırlardır ev sahipliği yapmış, insanların barış ve hoşgörü duyguları ile kardeşçe bir arada yaşadığı bu kıymetli mirası karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü ruhuyla geleceğe taşımak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.

             Bu düşüncelerle, Hristiyanlığın farklı mezhep ve geleneklerine müntesip vatandaşlarımızın ve tüm Hristiyan Âlemi'nin “St. Pierre Bayramı'nı” kutluyor; mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum.”

Yayın Tarihi : 29 Haziran, 2020