today26.04.2024 Cuma
“BİRLİK, BERABERLİK VE COŞKU İÇERİSİNDE İNANDIĞIMIZ YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ.”

AK Parti Antakya 3. Olağan Kongresine Katılan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz;

“BİRLİK, BERABERLİK VE COŞKU İÇERİSİNDE

İNANDIĞIMIZ YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ.”

 

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz AK Parti Antakya 3. Olağan Kongresine katılım gösterdi. Başkan Yılmaz kongrede yaptığı konuşmada; “Birlik, beraberlik ve coşku içerisinde inandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz.” dedi.

Kongreye AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi, Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, İl Koordinatörü Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alkaya, İlçe Başkanı Emrullah Gülen, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sabriye Güçlü, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Yıldırım, AK Parti il ve ilçe üyeleri katılım gösterdi.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz kongrede yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; “ Bugün burada AK Parti Antakya 3. İlçe Olağan Kongresini icra etmek amacıyla bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutanımızın, inandığı bu yolda ilk günkü heyecanla sizlerle birlikte yürüyor olmak bizler için gurur vesilesi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 Hedefine ulaşmak için siz değerli teşkilatımız ve Cumhur İttifakı’nın da destekleri ile ilçemizi AK Parti Gönül Belediyeciliği ve hizmetleriyle geleceğe taşımanın gayreti içerisindeyiz.

Kongreler bizim düğün ve bayramımızdır. Normalde kongrelerimizi büyük bir coşkuyla kutlarken Bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle maske, mesafe ve temizlik kuralına uymak durumundayız.  Birliğimiz ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde güzel hizmetlere devam edeceğiz.  Yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum.

Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sayın Bakanlarımızın, Sayın Milletvekillerimizin, Sayın İl Başkanımızın ve teşkilatımızın destekleri ile Antakya ilçemizi AK Belediyecilik kalitesi ile geleceğe taşıyoruz.

Antakya Belediyesi olarak gönül belediyeciliği ilkesi ile vatandaşlarımızın öncelikli ihtiyaçlarına yönelik temizlik, yol, park, yeşil alan ve sosyal belediyecilik çalışmalarımıza hız kazandırdık.

Tüm hizmetlerimiz için son teknoloji araçlar ve konusunda uzman personellerimiz ile Antakya’mızı layık olduğu hizmetlerle buluşturuyoruz.

İlk hedefimiz Antakya’yı asfaltla buluşturmak idi ve bu sözümüzü sorumluluk alanımızda bulunan cadde ve sokaklarda yol iyileştirme, parke döşeme, en önemlisi beton asfalt çalışmalarımız ile sürdürmekteyiz.

Antakya Belediyesi olarak çocuklarımızın güvenle, yeşillikler içerisinde oynayabileceği, hemşerilerimizin rahat nefes alabilecekleri yeşil alanlar oluşturmayı çok önemsedik. Bu kapsamda şehrimizde  bulunan 40 parkı revize ettik. Aynı zamanda şehre 5 yeni park kazandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bitki Üretim Merkezimiz içerisinde kendi üretimimiz olan ağaç ve bitkileri bu yaptığımız park ve yeşil alanlarımızla buluşturuyoruz.

Parklarımızda yıpranmış olan tüm oyun grupları, kent mobilyaları, yürüyüş yolları onarımdan geçerken, ağaçlandırma, çiçeklendirme, sulama ve aydınlatma sistemlerinin bakım ve onarımlarını da gerçekleştiriyoruz.

Tertemiz bir Antakya için özellikle Covid-19 salgınının yayılım hızını azaltmak amacıyla her gün kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca şehrimizde bulunan tüm ibadethanelerde temizlik çalışmalarımız devam ediyor.

Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında mahallelerimizde ellerin temas edebileceği tüm yüzeylerde, parklarda, okullarda, ibadethanelerde, sağlık ocaklarında, muhtarlıklarda ve kurumlarda dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Hemşehrilerimizin sağlığını korumak amacıyla maske dağıtımlarımız devam ediyor. Mahfel Sosyal Tesislerimizde kurduğumuz maske üretim merkezimizde kendi maskelerimizi üreterek hemşehrilerimize, kurumlarımıza, belediye personellerimize ücretsiz olarak temin ediyoruz. Gıda üretim ve satış yerleri başta olmak üzere tüm işletmelerde Covid-19 Tedbirlerine uyulmasına yönelik denetimlerimiz sürüyor. Vefa sosyal destek grubu ekiplerimiz aracılığı ile sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde 65 yaş ve üstü hemşerilerimizin her türlü ihtiyaçlarında destek olduk. Ayrıca mübarek Ramazan ayı süresince her gün hemşerilerimize maske, dezenfektan ve ekmek dağıtımında bulunduk.

Tarih ve medeniyetler beşiği Antakya’mızın güzelliğine güzellik katmak, turizm değerlerini ön plana çıkarmak ve geçmişin güzelliklerini geleceğe taşımak amacıyla restorasyon, cephe ve sokak sağlıklaştırma projeleri gerçekleştiriyoruz.

Cumhurbaşkanımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın, Milletvekillerimizin, teşkilatımızın, Kültür Turizm İl Müdürlüğümüzün destekleri ile Tarihi Kurtuluş Caddesi Cephe İyileştirme ve Uzun Çarşı Sokak Sağlıklaştırma projelerimiz hızla devam ediyor.

Kentsel Dönüşüm Projemiz kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yürüttüğümüz çalışmalarımız inşallah neticeye ulaşacak. Bu süreçte Antakyamız için en iyiyi, en kısa sürede çözüme kavuşturabilmek için gayret gösteriyoruz.

Antakya Belediyesi Gençlik Spor Kulübünü kurarak gençlerimizin profesyonel anlamda spor dalları ile ilgilenmelerine, bu konuda eğitim almalarına destek verdik.

Gençlerimizi spora yöneltmek amacıyla ilk etapta 10 yeni spor tesisini hizmete sunduk. Ayrıca 1 adet futbol sahası ve 1 adet olimpik yüzme havuzunu daha şehrimize kazandırmak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor.

Antakya Belediyesi Mobil Tırını Gezici EBA Destek Noktası aracına dönüştürerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hizmete sunduk. Uzaktan eğitim sürecine devam eden öğrencilerimizin pek çoğu imkansızlıklar nedeni ile EBA sistemine erişemiyor. Bizler de bu nedenle belediye olarak bilgisayarı veya interneti olmayan öğrencilerimiz için alt yapı desteği sağlayarak eğitimlerine katkıda bulunmak istedik.

Esnafımıza verdiğimiz sözler doğrultusunda tabela vergisi ile iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat harçlarında % 80’e varan indirimler yaptık. Bu sayede esnafımızı harç ve vergi yükünde rahatlatmış olduk.

Yine bir indirim de nikâh ve otopark ücretlerimizde oldu. Antakya Belediye Meclisimizin oy birliği ile alınan kararı doğrultusunda evlenecek genç çiftlerimize destek olmak ve nikah ücreti külfetini ortadan kaldırmak amacıyla indirim yaptık. Mahveli Otopark ücretlerimiz de büyük oranda düşürülerek vatandaşlarımıza kolaylık sağladık.

Ak Parti ailesi olarak birlik, beraberlik içerisinde nice hizmetlere imza atmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Beden ölür, çürür, cana bakın siz.

Kim kiminle yürür, ona bakın siz.

Bırakın dönsün dönme dolaplar.

Haktan hakikatten yana bakın siz.

Kim dönerse dönsün biz dönmeyiz bu YOLDAN.”

Başkan Yılmaz kongre sonrasında güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilen Emrullah Gülen ve ilçe yönetimini tebrik ederek başarılar dileğinde bulundu.

Yayın Tarihi : 23 Eylül, 2020