today18.04.2024 Perşembe
SANAT KURSLARI

BAĞLAMA

Antakya Belediyesi Türk Müziğini ve kültürünü gençlere aktarmak, müzik ile sosyal hayatı birleştirmelerine destek olmak amacıyla Bağlama Kursu projesini hayata geçirdi.

Haftanın iki günü verilen bağlama kursları, Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde verilmektedir. Başlangıç seviyelerinde alınan kursiyerler, derslere nota eğitimi ile başlar, parmak alıştırmaları ve tezene vuruşları ile devam eder, basitten karmaşığa türküleri öğrenir ve pozisyonları egzersizlerle tanırlar.

GİTAR

Antakya Belediyesi, Antakya halkına her koldan hizmet vermeye devam ediyor. Antakya Belediyesi’nin gençlere yönelik hazırladığı bir hizmet de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ücretsiz gitar kursu oldu.

Haftada iki gün olan gitar kurslarında kursiyerler uygulamalı eğitim alabilmektedirler. Kurslarımız gitarın özellikleri, gitar tutuş stilleri, temel nota eğitimi, sağ ve sol el parmaklarının tanıtılması gibi temel bilgiler ile başlar. İlerleyen sürede kursiyerler trio çalışmalar yapar ve farklı gitar tekniklerini öğrenirler.

KEMAN

Sosyal Belediyecilik çatısı altında verilen Kültür, Sanat kursları Antakya Belediyesi’nin yüz akı olmaya devam ediyor.

Yürütülen hizmet kapsamında dünyanın dört bir köşesinde kullanılan enstrümanlardan Keman kursu konusunda uzman eğitmenlerce verilmeye devam ediyor.

Ücretsiz olarak hizmet veren Keman kursları bugün itibariyle 50 öğrenciyle haftanın iki günü derslerini sürdürüyor.

Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde devam eden keman kurslarında kursiyerler, başlangıç seviyelerinde yay tutmayı, keman tutmayı öğrenir, daha sonra yay çekme çalışmaları yapar ve ilerleyen kurlarla birlikte belirli parçaları çalabilecek düzeye gelirler.

RESİM

Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde organize edilen sanatsal kurslara bir yenisi eklendi. Antakya Belediyesi sanatsever Antakyalılara ücretsiz resim kursu hizmetini hayata geçirdi.

Antakya Belediyesi teknik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra vatandaşlara sosyal, kültürel, sanatsal ve spor faaliyetleri alanlarında çeşitli hizmetler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda sanatsal kurslar açan Antakya Belediyesi, Resim sanatı ile vatandaşları buluşturarak konusunda uzman ressamlardan ücretsiz kurs almalarına olanak tanıyor.

50 öğrenci kapasiteli kurslar haftanın üç günü Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasında (Palladium AVM yanı-eski Ak Parti İlçe binası) verilmektedir. Başvurmak yada bilgi almak isteyenler için 0326 213 16 15 numaralı telefondan ilgili birime ulaşabilirler.

SANATSAL MOZAİK

Hatay’ın Dünya’ya açılan kapılarından biri olan Mozaik eserlerini vatandaşlarına öğretmek ve gelecek nesillere aktarılmasına destek vermek amacıyla Antakya Belediyesi tarafından Sanatsal Mozaik Yapım kursu açıldı.

Geçtiğimiz dönem 30 kursiyer ile sergi açarak büyük beğeni toplayan Sanatsal Mozaik Yapım kursu bu dönem yine 30 kursiyer ile eğitim vermeye devam ediyor.

Antakya Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile devam eden kurslar Mozaik sanatını en ince ayrıntısına kadar kursiyerlerine aktarıyor. Program kapsamında, mozaik öncesi işlemleri hazırlama, farklı renklerde kesilmiş düz taşları sert bir yüzeye yapıştırarak mozaik tekniğini uygulama bilgi ve becerileri kazandırılır.

 TİYATRO

Antakya Belediyesi sanata verdiği önem doğrultusunda hayata geçirdiği tiyatro kursu ile vatandaşlara her koldan sosyal belediyecilik hizmeti vermeye devam ediyor.

Tiyatro Drama kursunun amacı; tiyatro sanatının rehberliğinde, özgüveni gelişmiş, özgün, özgür, disiplinler arası ilişki kurabilen, estetik algıya sahip bir bireyin oluşumuna katkıda bulunmaktır. Tiyatro kursu, bireyin kişilik kazanmasında, çevresini algılaması ve onunla bilinçli ilişkiye geçmesinde, düşünceyi eyleme sokma yeteneğini geliştirmesinde, birlikte üretebilmeyi öğrenmesinde, kendini en iyi şekilde ifade edebilmesinde ve bedensel esneklik kazanmasında en önemli yoldur . Bu anlamda Antakya Belediyesi bünyesinde bulunan uzman eğitmenler tüm bu etkileri gençlere kazandırmak amacıyla kurduğu tiyatro kursunda sanatın önemini ve hayatın içerisindeki yerini de kursiyerlerine aktarmaya devam ediyorlar.

 

 

Yayın Tarihi : 06 Nisan, 2016